Ev Ekmekleri Satarak ….

İşte harika bir kadın girişimci hikayesi;

mikrokredi_sayesinde_patron_oldu13855641400_h1099612

Tokat’ta, pişirdiği ev ekmeklerini yıllardır mahalle arasında satarak ailesinin geçimini sağlayan 4 çocuk annesi Ayten Sevim, Ekonomiye Kadın Gücü Projesi kapsamında aldığı mikrokrediyle kentteki bir ekmek fırınına ortak oldu.

Ekonomiye   Kadın  Gücü  Projesi

Turkcell ile  Türkiye  İsrafı Önleme Vakfının  iş  birliğiyle yürütülen  Ekonomiye   Kadın  Gücü Projesi  çerçevesinde aldığı 8 bin lira tutarındaki  krediyle  Tokat Organize  Sanayi  Bölgesindeki bir ekmek fırınına  ortak  olan 46 yaşındaki Sevim, basın mensuplarına  yaptığı  açıklamada,  aileceSeyit Necmettin Mahallesinde  yaşadıklarını  ve eşi  Cafer  Sevim’in yıllar önce inşaatlarda çalıştığını söyledi.Astım hastası eşinin  rahatsızlığı  nedeniyle  çalışmaması  üzerine 17  yıl  önce  ev  ekmeği pişirip mahallede satmaya  başladığını  anlatan Sevim, “Mahallemizde komşumuz, fırına  ev  ekmeğiyapıyordu . Onun  teşvikiyle  ben de  başladım ” dedi.Evinin  teras katında pişirdiği ekmeklerin çok beğenildiğini belirten Sevim, “Pişirdiğim ekmekleri çevremdekilere sattım. Birkaç sene  çalıştım , işimi büyüttüm. Bir çuval, iki çuval oldu” ifadesini kullandı .Aza kanaat ederek  çalıştığını  dile getiren Sevim, “17  yıl  boyunca mahallemde  çalıştım , 6  ayönce ekmek fırınına  ortak  oldum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıtadan dolayı sıkıntı oldu. Bana ‘Organize  Sanayide   yer  açacaksın, yoksa ceza keseceğiz’ dediler. Turkcell’in katkısıyla,  Türkiye  İsrafı Önleme Vakfından 8 bin lira  kredi  aldım. Sonra buraya  ortak  oldum. İki oğlumla  çalışıyorum . Sabır gösterdik ve çok  çalıştık . Burada  ev  ekmeği  yapıyoruz . Çocuklarım , tavsiyem üzerine işe  başladı ” şeklinde  konuştu .

Sevim’in oğlu Recep Sevim ise “İşimizi  yapmaya , geçimimizi  sağlama   çalışıyoruz . Küçüklükten beri anneme  destek  oluyorum” şeklinde konuştu.

Mustafa Sevim de  annesinin   yanında   çalışmaktan  dolayı  mutlu  olduğunu söyledi.

Kaynak: haber7.com

Yorum bırakın