Yılmaz Erdoğan, Dünya Tiyatrolar Günü’nü Kagider’de Kutladı
Türkiye’de kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan KAGİDER, kahvaltı toplantılarının mart ayı etkinliğini 27 Mart günü KAGİDER’in Şişli’deki merkezinde gerçekleştirdi. Show dünyasının başarılı ismi Yılmaz Erdoğan’ın KAGİDER üyeleriyle buluştuğu kahvaltı toplantısında, BKM tarafından desteklenen KAGİDER Tiyatro projesi konuşuldu.
KAGİDER, Dünya Tiyatrolar Günü’ne denk gelen mart ayı kahvaltı toplantısında Yılmaz Erdoğan’ı ağırladı. Erdoğan, “Çağımızın gereğince, bundan sonraki gerçeğimiz, ‘özgür kadın’ kavramı olmak zorunda.” dedi.
Kagider’in yeni projesi Kagider Akademi‘ye bir tiyatro oyunu ile fon sağlanacak. Çok önemli bu projeye Kagider Kadınları bir tiyatro oyunu sahneleyerek, finansman yaratacak. Dünya Tiyatrolar Gününde sevgili Yılmaz Erdoğan bizlerleydi. Ünlü oyuncuya her konuda sorular yöneltildi. Cevaplar çoğunlukta farklı, çarpıcı ve düşündürerek güldüren oldu. Bu hafta projeyi ve tiyatro çalışmalarını tüm detayları ile sizlerle paylaşacağım.Bu gün sadece Dünya Tiyatrolar Günü Kahvaltı sohbeti haberini paylaştım, sevgiler, sevgiler…
Toplantının moderatörlüğünü yapan KAGİDER Başkanı Gülden Türktan şunları söyledi:
“Girişimcilik projeleri konusunda 11 yıllık deneyimimiz ve kadın girişimciliğinin sadece bir cinsiyet meselesi değil aynı zamanda bir kalkınma, bir eşitlik, bir ekonomik gelişim fırsatı olduğu savımız ile açıkladığımız yeni projemiz KAGİDER Akademi’ye fon yaratılması adına girişimci kadın ruhuna yakışır bir yöntem aradık. Bir tiyatro oyunu sahneleme fikri ortaya ilk çıktığında ise bunu işinin en iyisi ile yapmak istediğimizi fark ettik. Bu vesileyle kapısını çaldığımız BKM, başta Yılmaz Erdoğan olmak üzere tüm ekibiyle KAGİDER’e destek olmayı kabul etti. Dünya Tiyatrolar Günü’nde KAGİDER’de ağırladığımız BKM ekibinin lideri sevgili Yılmaz Erdoğan’a her şeyden önce bu yardım ve desteği için tüm üyelerimiz adına konuklar huzurunda teşekkür etmek istiyorum.”
Yılmaz Erdoğan ise “Çağımızın gereğince, bundan sonraki gerçeğimiz, ‘özgür kadın’ kavramı olmak zorunda. Ünlülerin hakkındaki olumsuz şeye inanma hızı, olumlu şeye inanma hızının neredeyse yüz katıdır ve ülkemizde kadınların da başına gelen aynen budur. Kadın girişimcilere bir gözlemimi de buradan aktarmak istiyorum, artık kentten köye ters göçün başladığı bir sürece girdik. Bu göç eden ve edecek insanlara hitap eden alanlarda girişimciler için önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Farkındalığın 5 basamağı var, duymak, anlamak, deneyimlemek, bilmek, yapabilmek. Yapabilme noktasına gelmeden hiçbir şeyin farkında olmuyorsunuz. Girişimcilik ise işte bu yapabilmek noktasında başlıyor. Artık birbirimizi yemeyeceğimiz bir ortamda, herkesin haz ve dolayısıyla fayda alacağı işler yapabilmesini diliyorum.” dedi.
KAGİDER’in düzenlediği kahvaltı toplantısı, salondan gelen soruların yanıtlanması ile son buldu.