Melek Yatırımcılık yazıları; yine farklı gruplarla, sevgili Hande Çilingir’in hazırladığı bölümle devam ediyor.Önümüzdeki hafta farklı röportajları paylaşmaya devam edeceğim. Sevgiler
10) Tımar Ventures Yatırım Şirketi (Girişim Sermayesi Şirketi)
AÇIKLAMA
Haziran ayında Türk Telekom’dan ayrılan eski CEO Paul Doany, TIMAR Ventures un kurucusudur.
- Türkiye’nin ilk kurumsal girişim sermayesi fonu olan Golden Horn’un kurucusu ve Genel Müdürü olan Mehtap Mae Özkan ile birlikte TIMAR Ventures’ta kurucu ortak olan Doany, Türkiye ile Körfez Bölgesi’nde büyüme vaadeden şirketlere yatırım yapmayı amaçlamaktadır.
- Yaklaşık olarak 150 milyon dolarlık bir fona sahip olan şirket hızla büyümekte ve yatırımlarını arttırmaktadır.
Daha fazla bilgi için Bknz.: * http://www.timarventures.com/
11) Türkven Yatırım Şirketi (Girişim Sermayesi Şirketi)
AÇIKLAMA
2000’de yaklaşık 15 şirketin katılımıyla kurulan şirket, 3,5 milyar $ civarında yatırım fonuna sahiptir. Şirket genellikle büyümekte olan şirketlere yatırım yapmayı amaçlamaktadır.
KİMLER YARARLANABİLİR?
Türkiye pazarında belli bir ölçeğe sahip, işini büyütmek ve Türkiye sınırları dışına çıkarmak isteyen girişimciler.
Daha fazla bilgi için Bknz.: *http://www.turkven.com/
12) Verusa Private Equity Company ( GirişiM Sermayesi Şirketi
AÇIKLAMA
Şirketin misyonu, şirketlerin mevcut hissedarlarıyla ortaklık yaparak ve onlara gerek finansal gerekse yönetim desteği sağlayarak yatırım yaptığımız şirketlerin organik ve inorganik büyümelerine katkıda bulunmak, dolayısıyla büyüme ve kar maksimizasyonlarını sağlamaktır. Aynı zamanda amacımız, yönetici kadrolarının, tüm hissedarlara fayda sağlayacak uzun dönemli değer inşa etmelerine yardımcı olmaktır.
Uygun yatırım fırsatlarını genellikle finans endüstrisinde oluşturduğu geniş irtibat ağı aracılığıyla belirlemekte. Özel sermaye yatırımlarımızı, her şirketi kendi özel koşul ve durumuna dayandırarak yapılandırılmakta.
KİMLER YARARLANABİLİR?
Genellikle 5 ila 200 Milyon USD arasında ciroya sahip büyüme evresinde ve halka arz öncesi safhasındaki yerleşik şirketlere yatırım yapmak amaçlanmakta.
Tercih edilen özsermaye yatırım değer aralığı $ 5 ila $ 100 Milyon USD arasında bulunmaktadır.
Verusa, farklı coğrafyalarda yatırım yapmayı göz önüne almakla beraber geniş bir yelpazede bulunan sektörlerdeki firmalara da yatırım yapmaktadır. Tüm sektörlerdeki fırsatlara açık olmanın yanında Verusa, kendi uzmanlığını göstermiş ve de ihtisaslaşmış olduğu imalat, inşaat, telekomünikasyon, lojistik, enerji, medikal ve gayrimenkul sektörlerinde odaklanmaktadır.
Daha fazla bilgi için Bknz.: *http://www.verusa.com.tr/tr/home.htm
13) Young Turkish Ventures (Girişim Sermayesi Şirketi)
AÇIKLAMA
2005 yılında Cem Sertoğlu tarafından kurulan şirket, fırsat odaklı çalışmakta ve buna göre yükselişte olan veya büyümeye gayret gösteren şirket yapılanmalarına yatırım yapmaktadır. Bugüne kadar ki yatırımları arasında gittigidiyor.com, yemeksepeti.com, grupanya.com ve eÇift.com bulunmaktadır.
KİMLER YARARLANABİLİR?
İnternet alanında, fikir aşamasında olan ya da kurulmuş projelere yatırım yapmaktır.
Daha fazla bilgi için Bknz.: * http://www.youngturkvc.com/
14) Bireysel Melek Yatırımcılar:
Özellikle internet ve yazılım alanında yenilikçi fikirler ve projelere yatırım yapan bu isimlerin bazıları ve yapmış oldukları yatırım sayısı aşağıda görülmektedir.
- Burak Büyükdemir: 6
- Emre Kurttepeli: 6
- Sina Afra: 6
- Nevzat Aydın: 5
- Serkan B&Burak D: 4
- Yomi Kastro: 4
- Demet Mutlu&Evren Üçok: 3
- Ersan Özer: 3
- Alper Akcan: 2
- Birol Kabakoğlu: 2
- Bülent Arslan: 2
- Çağlar Erol: 2
- Devrim Demirel: 2
- Erdem Yurdanur: 2
- Kerim Türe: 2
- Sidar Şahin: 2
- Dr. Haluk Elçi: 1