Melek Yatırımcılık 3

Melek Yatırımcılık yazılarına bugün 5 farklı Melek Yatırımcılık grubu ile devam ediyoruz. Bu değerli bilgileri sevgili Hande Çilingir hazırladı.Haftaya yine röportajlar ve farklı gruplarla yazılara devam edeceğiz. Sevgiler, iyi hafta sonları…

5) Aksoy İnternet Ventures (Girişim Sermayesi Şirketi)

AÇIKLAMA   

41334653081aksoy-internet-venturesTürkiye’nin en büyük ilan ve e-ticaret platformlarından biri olan sahibinden. com ’un kurucusu Aksoy Group tarafından kurulan Aksoy Internet Ventures, Türkiye ve yurtdışında gelecek vaat eden internet şirketlerine erken dönem yatırımı gerçekleştiriyor.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Öncelikli olarak, internet sektöründe faaliyet gösteren ve işini büyütmek isteyen girişimciler.

ŞARTLAR

Başvurular, Yatırım Komitesi tarafından değerlendiriliyor. Yatırım kararları Aksoy Group yönetim kurulu üyeleri, sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş ve profesyonellerden oluşan bu komite tarafından alınıyor.

Yatırım kararında önde gelen kriterler girişimcinin geçmişte yaptıkları ve projeye olan tutkusu, hedeflenen pazarın büyüklüğü ve fikrin fark yaratıyor olması. Ek olarak projenin teknik olarak tamamlanmış veya deneme sürümünün hayata geçmiş olması da yatırım kararı için önemli bir ölçüt, bu noktada erken dönem (early stage) yatırım stratejisi yürütülüyor.  Ayrıca yatırım kararı verilirken şirket değerlemesi, hukuki konular ve yatırım yapılacak alan ile ilgili danışman desteği de alınabiliyor. Erken dönem yatırım gerçekleştirilmesi planlandığı için projenin sunum aşamasındaki büyüklüğü, kısa vadede büyüme potansiyeli gibi parametrelere göre farklı senaryolar üzerinde çalışılıyor.

Daha fazla bilgi için Bknz.: *http://www.aksoyinternetventures.com/

6) Golden Horn Ventures (Girişim Sermayesi Şirketi)

AÇIKLAMA   

Golden Horn VenturesGolden Horn Ventures,  tüm dünyada, Türkiye gibi gelişen pazar’lardaki start-up aşamasındaki fikirlerin ve iş oluşumlarına sermaye aktarımı yapmak için kurulmuştur. Gelişmekte olan piyasalarda, teknolojik çalışmalarda ve sermaye girişimlerine destek olmaktadır.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Öncelikli olarak, internet sektöründe faaliyet gösteren ve işini büyütmek isteyen girişimciler.

ŞARTLAR

Yenilikçi bir teknolojiye sahip, hem Türkiye’de başarılı olabilecek, hem de global arenaya taşınabilecek hem fikir aşamasında olan, hem de ileri düzeydeki şirket sahipleri.

Daha fazla bilgi için Bknz.: * http://goldenhornventures.typepad.com/about.html

7) İnovent İnnovative Ventures (Girişim Sermayesi Şirketi)

AÇIKLAMA

logo2006 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan İnovent, Türkiye’nin ilk teknoloji ticarileştirme ve transferi şirketidir. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk risk sermayesi ve çekirdek sermaye yatırımları yapan şirketi olan İnovent, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Teknopark’ında yerleşik İnkübasyon Merkezinde yatırım yaptığı ve destek verdiği projelere ofis ortamı sağlar. İş modeli, ticarileştirme sürecinin geneline kapsamlı bir yaklaşım sergiler. Uygun fikri mülkiyet hakları bulmaktan, gelecek vaat eden, büyüme potansiyeli yüksek işleri geliştirmeye ve bunlardan değer sağlamaya kadar olan tüm ticarileştirme süreçlerini takip etmeyi amaçlar. İnovent kuruluşundan bugüne dek 17 start-up şirketin kuruluşuna destek olmuş, yatırım yaptığı 4 şirketten başarılı bir şekilde hisselerini satmak suretiyle

çıkmıştır. Mevcut durumda İnovent’in portföyünde 11 aktif şirket bulunmaktadır. İnovent ayrıca Galata İş Melekleri Ağı ile Türkiye Lisans Yöneticileri Derneği’nin (LES Türkiye) kurucularındandır.

KİMLER YARARLANABİLİR?

İnovent Çekirdek Sermaye Fonu 2009 yılında Türkiye’deki teknoloji startuplarına direkt yatırım yapmak için kurulmuştur. Fonun odaklandığı aşamalar çekirdek sermaye ve ticarileştirme olmakla beraber 25,000TL ile 250,000TL arasında yatırımlar yapmayı hedefler.

  • Fon Türkiye’de inovatif, yıkıcı fikir ve teknolojilere, büyük ve hızla büyüyen pazarları açık ve net bir pazara giriş stratejisi ve planıyla hedefleyen ve yüksek getiri potansiyeli teşkil eden iş fikirlerine ve kararlı ve tutkulu girişimcilere, takımlara ve startuplara yatırım yapmayı hedefler.
  • Yukarıda belirtilen kriterlere uygun iş fikirlerine sahip girişimciler, takımlar ve startuplar, şu linke giderek iş fikirlerinin kısa bir özetini Inovent ile paylaşabilirler. İlk değerlendirmeden sonra, Inovent ekibi seçilen iş fikirlerini, teknolojileri, değer teklifini, iş planını ve pazar potansiyelini daha iyi anlayabilmek için fikir sahipleri ile temasa geçecektir. Bu temasın ardından, Inovent seçeceği fikir sahiplerini 3 ayda bir toplanan Inovent Yatırım Kurulu’na bir yatırım sunumu yapmak için davet edecektir. Inovent Yatırım Kurulu’nun olumlu kararına mütakip, Inovent yönetim ekibi iş fikri sahibi ile daha detaylı bir inceleme sürecine girecek, yatırım teklifi yapacak ve yatırım kararını uygulamaya çalışacaktır.

Daha fazla bilgi için Bknz.: * http://www.inovent.com.tr/

8) İnventram Capital Ventures Company (Girişim Sermayesi Şirketi)

AÇIKLAMA

inventramKoç Holding ve Koç Üniversitesi işbirliğiyle buluş sahipleri ve girişimciler için Türkiye’de önemli bir başvuru noktası olmak amacıyla kurulan Inventram A.Ş, pazar potansiyeli olan yenilikçi teknolojileri keşfetmek ve bu fikri sermayeyi ürün ve hizmete dönüştürmek konusunda katkıda bulunmaktadır.

  • Şirketin yatırım stratejisi, başlangıç ve erken aşama fırsatlarına odaklanmak, yenilikçi iş fikirleri veya teknolojilere konsantrasyon, Ar-Ge yapan ve teknoloji üreten gruplar ile yakın ilişkide olmak, akademik ve Ar-Ge kökenli ürünlerden şirket yaratabilme yetkinliğini geliştirmek, başarılı olan yatırım modellerini belirleyip Inventram standardı haline getirmek, iş yönetim bilgilerini ve güçlerini erken aşama yatırım portföyündeki şirketlerine aktarmak olarak açıklanıyor.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Yatırım kriterleri:

  • Yenilikçilik,
  • Rekatbetçilik,
  • Hedef Kitle,
  • Yaratılan Etki:

–          Hangi probleme çözüm üretiyor?

–          Paradigmalarda değişiklik yaratabilir mi?

–          İş dünyasında rekabete yeni bir boyut getirebilir mi?

*Piyasada algılanabilirlik.

*Hayata geçebilme süresi. (Kısa-6 ay, orta-1 yıl, uzun-2 yıl)

*Regülasyon/Mevzuat Uygunluğu

*Yatırım gereksinimi miktarı

*Pazarlanabilirlik

*Satış geliri yaratma potansiyeli

*Karlılık beklentisi

Daha fazla bilgi için Bknz.: *http://www.inventram.com/

9) İnventures Yatırım Şirketi (Girişim Sermayesi Şirketi)                

AÇIKLAMA

logo (1)İnternet, mobil ve yazılım alanlarındaki girişimler için inkübatör rolü üstlenerek, teknolojik danışmanlık veya iş geliştirme desteği sunmakta ya da projenin hayata geçmesi için yeterli olacak düzeyde yatırım yapmaktadır. Inventures tarafından gerçekleştirilen girişimlerin büyük bir kısmı kendi alanlarında Türkiye’nin ya da dünyanın ilk örnekleri olma özelliğine sahiptir. Bir kısmı tamamen Inveon özkaynaklarıyla, bir kısmı stratejik iş ortaklıkları ile gerçekleşen bu girişimler arasında Türkiye’nin yepyeni kişisel alışveriş sitesi Bonvagon; Perakende sektörünün devlerini bir araya getiren özel alışveriş projesi Bir Varmış Bir Yokmuş, 1V1Y; Türkiye’nin ilk yurtiçi uçak bileti arama motoru Bulucak.com; kurumların karar alma ve inovasyon süreçlerine yardımcı olacak bir sanal fikir borsası olan We-Decide.net; dünyanın ilk kurumlara yönelik grup satış sitesi olan Firmanya, private shopping konseptinin Türkiye’deki en önemli üyelerinden biri olan Trendyol; Türk blogcularının ve kaliteli içerik arayan kitlenin tek buluşma noktası BloXoo ve perakende sektörüne özel hizmet veren PikCV gibi örnekler bulunmaktadır.

Daha fazla bilgi için Bknz.: *http://www.inventures.com.tr/

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s