Feneryolu Organik Pazarda

Kurulduğu ilk günden beri Feneryolu Özgürlük parkındaki organik pazara gitmek istedim. Ama ancak geçen hafta kısmet oldu. Gittim, ve hayran oldum.Artık her hafta ne yapıp, yapıp  gitmeliyim, diyorum. Favorilerime ekledim, ben gidebilsem de gidemesem de siz bir gidin bakın sonrası size kalmış.Özgürlük Parkının içindeki pazar çarşamba günleri kuruluyor. Pazarın parkın içinde olması çok hoş olmuş, yeşillikler, ağaçların içinde rengarenk meyvalar, sebzelerle harika bir pazar yeri olmuş.

Önce pazarın,yeşillikler içinde yer almasını çok beğendim,çok çekici, cezbedici geldi.Her şey pırıl pırıldı, çok düzenli,tertipli.Pazardan çok şık bir açıkhava marketini andırıyordu.Standların başındakiler, ambalajları, kullandıkları kesekağıtları, satılanların duruşu, yerleştirilişi, şaşırtıcı derecede şık ve güzeldi.Benim kafamda organik pazarlarda satılanlar bu kadar renkli cezbedici değil, daha soluk, cansız halsiz olacak diye şartlanmışım.Bunu satanlara da sorunca organik pazar işini doğru yapmak bu dediler. Tüm tezgah sahipleri,konularında çok bilgililer, hepsi doğal yaşam gönüllüsü, ve eğitimliler.Böyle bir bilinç, eğitim ve gönüllülük beklediğim birşey değildi. Çok şaşırdım, çok beğendim.Çoğu pazarcı Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Kurucusu sevgili Viktorla başlamışlar bu işe, ürünler hiç beklemeden gelebilmesi için gece yarısı çıkmışlar yola sabah yerlerini almışlar.Emek ve gönüllülük isteyen bir iş.

Şeref beyle harika lezzetli karpuzu pazara gelenlere tattırırken tanıştık.Gerçekten çok uzun zamandır böyle karpuz tatmamıştım.Resimdeki fasulyeleri pişirdim, bambaşka lezzet,koku tat.Domatesler üzümler hepsi çok lezzetli idi.

Hacer’i arkadaşları anlatırken, inanılmaz bir gönüllülükle işine senelerini verdiğini söylediler.Hacer bana Nuhun Ambarının özel tahıllı ekmeğini hediye etti, biraz da minik sivri biberlerden.O ekmeğin lezzeti, farklılığı, ya biberler çıtır, çıtır.

Pazara gelenler anladığım kadarı ile hep geliyorlar, herkes birbiriyle güzel sohbetler ediyor,kesekağıtlar çok şık.Londra Harrods da mıyım?  L.A Farmer Markette mi?  yok yok burası çok daha güzel,hele  parkın içinde olması, çok özel yapmış.Siz alışveriş yaparken koşanlara da rastlamak mümkünSatılan herşeyin tarım bakanlığından sertifikası var, bir çok ürünün ayrıca uluslararası, ödülleri var.Ben çok alıp buzdolabında bekletmeyi sevmiyorum.Onun için  her sebzeden meyvadan almadım, ama aklım alamadığım herşeyde kaldı.Bakar mısınız güzelliğe. İnşallah bu hafta da sabah erkenden gider alışveriş yaparım umarım. Bu harika pazarlar için Buğday Ekolojik Derneğine, Ekolojik Ürünler Derneğine  ve Kadıköy Belediyesine binlerce teşekkür.Sevgiler herkese.

1 thought on “Feneryolu Organik Pazarda

  1. Evet Sevgili Meral Hanım harika bir gezi olmus sizin icin organik gıda konusunda tuketecegimiz yiyecekler le ilgili olarak benim icinde her pazar Sapanca’ya yakın olması münasebetiyle Maşukiye pazarına gitmek hobi oldu oradaki sebze ve meyveleri ev yapımı gıdaları satın almak pazarda vakit geçirmek gercekten keyif verici selamlarıma Arif YILMAZ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s